top of page

Tjitske Reidinga

Tjitske Reidinga is een van de meest populaire, veelzijdige en gevierde theater-, film- en televisieactrices van Nederland.

Na haar afstuderen aan de Amsterdamse Toneel- & Kleinkunstacademie speelde ze bij diverse theatergezelschappen. En die rollen bleven niet onopgemerkt. Zo kreeg ze in 2002 de felbegeerde Colombina voor beste vrouwelijke bijrol voor in Who’s Afraid of Virginia Woolf. In 2009 ontving zij de Johan Kaart prijs. In 2011 kreeg Tjitske de Mary Dresselhuys prijs voor haar uitzonderlijke talent. In ditzelfde jaar werd ze genomineerd voor een Colombina voor haar rol in Augustus Oklahoma.


Ze was vijf jaar lang ‘leading lady’ in het Delamar theater, in die periode speelde ze de hoofdrol in vijf zomervoorstellingen onder regie van Antoine Uitdehaag. In 2016 werd Tjitske  genomineerd voor een Theo D’Or voor haar rol in de voorstelling Sophie

 

Tjitske vergaarde bekendheid bij het grote publiek door haar rol in de hitserie Gooische Vrouwen onder regie van Will Koopman. De serie werd in 2009 bekroond met een Gouden Televizier Ring. Later volgden er nog twee succesvolle bioscoopfilms. 

 

Op het witte doek was Tjitske oa te zien in Nederlandse klassiekers als Ja Zuster Nee Zuster, De Verbouwing maar ook in Alles is Familie en April, May en June. Ook speelde ze de titelrol in de voor haar geschreven tv serie Doris, vanwege het grote succes volgde tevens een bioscoopfilm. Voor deze film ontving ze een Gouden Film Award. In 2020 speelde Tjitske de titelrol in de serie K van Karlijn.


Naast acteren richt Tjitske zich sinds enkele jaren op het creëren van online content. Zo deelde ze onder andere haar strubbelingen tijdens de Coronapandemie in een succesvolle reeks toiletvlogs voor Linda.nl. Daarmee was de start van haar online succes een feit. Tjitske zet sociale media in als creatieve uitlaatklep. Dit doet ze op persoonlijke, unieke en
humoristische wijze. En met succes; haar kanaal is inmiddels uitgegroeid tot een platform voor fotografie, lifestyle, interieur, beauty en mode.

bottom of page